Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 38 από τους 51 συλληφθέντες της αντιφασιστικής παρέμβασης το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, μετά από την απολογία τους στον ανακριτή.

Ads

Στους συλληφθέντες επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα μια φορά τον μήνα. Οι υπόλοιποι 13 θα απολογηθούν στον ανακριτή την Κυριακή και μέχρι τότε παραμένουν υπο κράτηση.

Συνθήματα στήριξης των συλληφθέντων φώναξαν αλληλέγγυοι που συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια αλλά και κατά τη διάρκεια της πορείας στη Θεσσαλονίκη στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Τα μέλη της πορείας αποφάσισαν να σβήσουν τα ναζιστικά σύμβολα από τον χώρο κοντά στον Λευκό Πύργο, που είχαν ζωγραφίσει υποστηρικτές του κόμματος του υπόδικου Κασιδιάρη μετά από συγκέντρωση το περασμένο Σάββατο.

Ads

Οι 51 από αυτούς συνελήφθησαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δύο κατέληξαν στο νοσοκομείο χτυπημένοι από την αστυνομία. Η αρχική κατηγορία ήταν η «διατάραξη κοινής ειρήνης» και στη συνέχεια προστέθηκαν κι άλλες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων κι ένα κακούργημα για «φθορά μνημείων».