Ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγορεύσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή η 36χρονη, που φέρεται να είχε ρόλο μεταφορέα στο διαβόητο σχέδιο «Γοργοπόταμος».

Ads

 
Πρόκειται για το σχέδιο που αφορούσε χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού – ηγείτο ο Χριστόδουλος Ξηρός – για την απόδραση των μελών της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 36χρονη φέρεται να είπε ότι με τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου είναι γειτόνισσες. «Επειδή δουλεύω στη Νίκαια, μου έδωσε μια τσάντα και μου είπε ότι θα περάσει μια φίλη της να την πάρει από εμένα. Δέχθηκα να την εξυπηρετήσω χωρίς να γνωρίζω τι περιείχε η τσάντα» φέρεται να υποστήριξε.

Ελεύθερος με όρους και ο 32χρονος

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, και ο 32χρονος που συνελήφθη το Σάββατο και φέρεται ως συνεργάτης του βαρυποινίτη Χριστόδουλου Ξηρού.

Ads

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα. Η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του 32χρονου αφορά την κατηγορία της συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση (187Α, παρ. 2). Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται και υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.