Ελευθέρας έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στους γαλάζιους βουλευτές να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας στη δεύτερη κατά σειρά σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στη βουλή με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εκλέγονται στους νομούς της Μακεδονίας.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την άποψη που είχε διατυπώσει και στην συνεδρίαση των τομεαρχών επισημαίνοντας πως δεν ενθαρρύνει τα συλλαλητήρια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα απαγορεύσει την συμμετοχή στελεχών.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής έθεσε το ζήτημα ότι θα έπρεπε συντεταγμένα η ΝΔ να αποφασίσει αν είναι υπέρ ή κατά των συλλαλητηρίων και στο πλαίσιο αυτό να επιτραπεί ή όχι η συμμετοχή των βουλευτών. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης άφησε αιχμές για την ηγεσία του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι κακώς εξαρτά τη στάση της από τη στάση του Πάνου Καμμένου στο θέμα και υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει ανεξάρτητα από το τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ να πάρει σαφή θέση η ΝΔ.

Ads

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του, τόνισε ότι οι κόκκινες γραμμές του κόμματος για το εθνικό ζήτημα είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, αλλαγές στο Σύνταγμα αλλά και τα σύμβολα της γειτονικής χώρας.