Δύο συλλαλητήρια εναντίον των εξορύξεων χρυσού και της καταστροφής του περιβάλλοντος, οργανώνονται -το ένα πραγματοποιήθηκε σήμερα και το δεύτερο έχει προγραμματιστεί την Τρίτη- σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.

Ads

Τη διοργάνωση της σημερινής κινητοποίησης ανέλαβε η Συντονιστική Επιτροπή Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη και σύμφωνα με την αστυνομία η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε ομαλά.

Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή ανέφερε πως «Η εταιρεία δεν δικαιούται να ζητά να προχωρήσει η επένδυση, ενίοτε ζητώντας χάρες και ενίοτε εκβιάζοντας» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, με αφορμή την υπόθεση της Εldorado Gold.

Το έργο «είναι καταστρεπτικό για τη Β.Α. Χαλκιδική, θα στερήσει πολλές θέσεις εργασίας και σημαντικούς πόρους για τη ζωή, και θα έχει ανεπίστρεπτες συνέπειες. Η εταιρεία έχει υποχρέωση στην κερδοφορία των μετόχων, έτσι και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προστατέψει τους πολίτες και να ακυρώσει αυτό το καταστροφικό επενδυτικό σχέδιο», καταλήγει.

Ads

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης, διοργανώνει αντίστοιχο συλλαλητήριο στην Καμάρα. Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Απέναντι στους εκβιασμούς της πολυεθνικής και τις παλινωδίες της κυβέρνησης, εμείς απαντάμε: Να φύγουν! Να σταματήσουν τώρα και οριστικά οι εξορύξεις σε όλη τη Χαλκιδική, να ακυρωθούν τα σχέδια για νέες εξορύξεις σε Μακεδονία και Θράκη. Δεν περιμένουμε κανένα σωτήρα, δεν αναθέτουμε τους αγώνες μας σε καμία κυβέρνηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας δυναμικά, μέχρι να φύγει η εταιρεία και να μην έρθει άλλη! Συγκέντρωση την Τρίτη 19/09 στις 18:00 στην Καμάρα».

image