Επιμένει η Eldorado Gold στην απόφαση, ότι θα αναστείλει τις εργασίες της, αν μέχρι την Πέμπτη δεν της δοθεί η άδεια για τη λειτουργία του μεταλλείου στις Σκουριές.

Η εταιρεία διαμηνύει ότι σε περίπτωση που έως την Πέμπτη δεν τους δοθεί από την κυβέρνηση η άδεια, τότε θα προχωρήσουν στην ανάκληση των εργασιών κατ' αρχάς στις Σκουριές.

Υπενθυμίζεται ότι η καναδική εταιρεία αρχικά είχε αφήσει χρονικό περιθώριο έως τις 22 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή, σχεδιάζοντας μετά να αναστείλει τις εργασίες της. 

Η εταιρεία κατηγορεί την κυβέρνηση για εμπαιγμό και υποστηρίζει ότι η προσφυγή στη διαιτησία δεν αφορά την εκκρεμότητα με τη συγκεκριμένη άδεια, αλλά το Εργοστάσιο Μεταλλουργίας που θα κατασκευαστεί στη θέση Μαντέμ Λάκκου στο Στρατώνι. 

Πηγές της εταιρείας υπογραμμίζουν πως πρόκειται μεν για θετικό βήμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, το ότι χορήγησε τις άδειες για το έργο στην Ολυμπιάδα, όμως, αυτό δεν αρκεί. Απαιτείται, όπως υποστηρίζουν, η εξασφάλιση του συνόλου των αδειών για τις Σκουριές, προκειμένου να αλλάξει γνώμη η εταιρία.

Για να λειτουργήσει το εργοστάσιο θα πρέπει να τροφοδοτείται από τα συμπυκνώματα χρυσού των μεταλλείων τόσο της Ολυμπιάδας, όσο και των Σκουριών, των οποίων η άδεια ακόμη αγνοείται, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι μοιραία σε παύση επενδυτικών δραστηριοτήτων θα οδηγηθούν και τα μεταλλεία της Ολυμπιάδας καθώς οι δύο μονάδες αποτελούν τμήμα ενός κοινού επενδυτικού σχεδίου.