Σε επίσημες ανακοινώσεις για την αποτρόπαια δολοφονία της μικρής Άννυ Μπορίσοβα από τον ίδιο της τον πατέρα προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Ο 27χρονος ομολόγησε την πράξη του και περιέγραψε λεπτομερώς τη δολοφονία και την εξαφάνιση της σορού του παιδιού.

Ads

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ ανέφερε ότι η 25χρονη μητέρα της Άννυ αρχικά κατέθεσε ότι εμπιστεύτηκε το κοριτσάκι σε μία φίλη της, 23ετών, ονόματι Σίλβια, προκειμένου να πάει στη Βουλγαρία. Υποστήριξε ότι εκείνη της είπε ότι έχασε τη μικρή στο κέντρο της Αθήνας. Στη δεύτερη κατάθεσή της η μητέρα της Άννυ αναίρεσε τα παραπάνω και υποστήριξε ότι άφησε το παιδί στον πατέρα. Παρά τις αντιφάσεις στις καταθέσεις της μέχρι στιγμής δεν στοιχειοθετήτε ότι γνώριζε και την δολοφονία της κόρης της. 

Εκείνος με τη σειρά του κατέθεσε ότι ενώ βρισκόταν στη Βουλγαρία είχε συναντηθεί με την 25χρονη σύντροφό του και του είχε αναφέρει ότι έχασε το παιδί, προβάλλοντας τη εκδοχή με τη «Σίλβια». Στη συνέχεια αναίρεσε κι εκείνος τα όσα είπε και υποστήριξε ότι η 25χρονη πήγε στη Γερμανία και του άφησε το παιδί, και όταν εκείνη επέστρεψε της το παρέδωσε. Και πάλι όμως αναίρεσε τα όσα κατέθεσε στην αστυνομία. Υποστήριξε ότι η 25χρονη πήγε στη Γερμανία πριν το Πάσχα αφήνοντας το παιδί στον ίδιο. Στις 19 Απριλίου όταν ξύπνησε διαπίστωσε, όπως είπε, ότι το παιδί είχε εξαφανιστεί. 

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, από την έρευνα σε πρόσωπα και την αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού διαπιστώθηκε ότι η μητέρα της Άννυ είχε ταξιδέψει στη Γερμανία πριν από το Πάσχα και είχε αφήσει το παιδί στον πατέρα.

Η δολοφονία της μικρής και η εξαφάνιση του πτώματός της διαπράχθηκε μεταξύ 8 και 9 Απριλίου. Το αίμα του παιδιού βρέθηκε σε αντικείμενα που κατασχέθηκαν από το σπίτι της Μιχαήλ Βόδα όπου ζούσε ο 27χρονος πατέρας της μικρής. Επίσης αίμα του παιδιού βρέθηκε σε μαχαίρι και σεντόνι του σπιτιού. 

Αναφορικά με τη σορό του παιδιού, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, εξήγησε ότι λόγω του τρόπου εξαφάνισης το πτώμα της Άννυ είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί. Επίσης ανέφερε ότι η μεταφορά έγινε με «τόσο ιδιαίτερο τρόπο» που δεν θα μπορούσε να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για ανθρώπινα μέλη.

Ads

Οι γονείς της τετράχρονης οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης στον εισαγγελέα συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Ο 27χρονος δεν ζήτησε προθεσμία, οπότε θα απολογηθεί άμεσα, χωρίς δικηγόρο, ενώ η 25χρονη μητέρα αναμένεται να απολογηθεί στις 7 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης: