Το κίνητρο για την δολοφονία του 31χρονου στον Κορυδαλλό, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. σχετιζόταν με την δολοφονία των χρυσαυγιτών στο Ηράκλειο ήταν για να χαθούν τα ίχνη αυτής της υπόθεσης. 

Ads

«Η εξόντωση του 31χρονου έχει εξαιρετικές ομοιότητες με την εξαφάνιση το φθινόπωρο του 2002 στα Μέγαρα Αττικής ενός 51χρονου που θεωρούνταν βασικός ύποπτος για μία από τις πιο σημαντικές υποθέσεις δολοφονιών στο οργανωμένο έγκλημα. Όπως φαίνεται, και τότε το ίδιο σύστημα ποινικών τον σκότωσε για να μην προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τους συνεργούς του. Για εμάς οι δύο αυτές υποθέσεις έχουν άμεση σχέση και μας αποκαλύπτουν τι ακριβώς έχει συμβεί και με την επίθεση του Νέου Ηρακλείου. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκκαθαριστική επιχείρηση, δημιουργούνται νέα δεδομένα στον χώρο των ένοπλων οργανώσεων», ανέφερε στο Βήμα ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 21ης Μαΐου στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό από άγνωστο δράστη. Το θύμα που είχε βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, όπως είχε δηλώσει η ΕΛ.ΑΣ. είχε ενταχθεί στην υπόθεση της διερεύνησης της διπλής δολοφονίας ως ύποπτος καθώς σχετιζόταν με συγκεκριμένο ποινικό δίκτυο. H σύνδεσή του προέκυψε από τηλεφωνικές συνομιλίες στις οποίες γινόταν λόγος για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. 

Οπως σημειώνουν σύμφωνα με το Βήμα ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «καταλήγουμε ότι κίνητρο της δολοφονίας ήταν οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει για την τυχόν εμπλοκή του στην επίθεση της Χρυσής Αυγής. Εκεί είχαν υπάρξει πολλά λάθη των δραστών και είχαμε συγκεντρώσει στοιχεία για μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων από την περιοχή της Νίκαιας και του Κορυδαλλού που ίσως σχετίζονταν με το αιματηρό περιστατικό του Νέου Ηρακλείου. Είναι για εμάς πολύ πιθανόν ότι εκείνοι που έδωσαν την εντολή δολοφονίας πληροφορήθηκαν ότι ο 31χρονος είχε προσαχθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία λίγο καιρό πριν από τη δολοφονία του. Κάποιοι τον θεωρούσαν τις τελευταίες ημέρες “επικίνδυνα φλύαρο”. Και έτσι πιθανολογείται ότι προχώρησαν στην επόμενη κίνηση».

Ads