Μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια διαδήλωσης τον περασμένο μήνα, οι αρχές συνεχίζουν την ίδια τακτική. Αυτή τη φορά δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες των 15 συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων της περασμένης Τρίτης, την ημέρα επίσκεψης στην Αθήνα, της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελας Μέρκελ.

Ads

Συγκεκριμένα, χτες, η Αστυνομία ανήρτησε στην ιστοσελίδα της τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας 15, κατά τεκμήριο αθώων κατηγορουμένων για διάφορα αδικήματα. Δύο από αυτούς, μάλιστα, είναι χτυπημένοι.
 
«Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των παραπάνω κατηγορουμένων, λόγω της ιδιαιτερότητας των ενεργειών τους, κρίθηκε απαραίτητη για την πρόοδο της προανάκρισης, καθώς διερευνάται τυχόν διάπραξη και άλλων αξιόποινων πράξεων από τους ίδιους» υποστηρίζει στη σχετική ανακοίνωση η ΕΛΑΣ,  καλώντας επιπλέον όποιον γνωρίζει περαιτέρω πληροφορίες να ειδοποιήσει τις αρχές.
 
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο υπ. Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας είχε ζητήσει στη Βουλή την αυστηροποίηση του νόμου περί κουκούλας.