Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η μαζική αποστολή μηνυμάτων του Θεόδωρου Φορτσάκη σε κινητά τηλέφωνα πολιτών ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Οι καταγγελίες διαρκώς αυξάνονται και οι περισσότεροι χρήστες επισημαίνουν πως πρόκειται για παραβίαση του GDPR, του κανονισμού περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων. 

Ads

Μάλιστα οι χρήστες που έλαβαν το προεκλογικό μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ ήταν τόσοι πολλοί που δημιουργήθηκαν γκρουπ στα social media και εξετάζεται το ενδεχόμενο μαζική προσφυγής. Πολλοί είναι αυτοί που θέτουν το ερώτημα ποια ήταν η πηγή από όπου άντλησε τα δεδομένα, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ αρκέστηκε να δηλώσει πως “τα είχε πάρει από φίλους”. “Θεόδωρος Φορτσάκης, Τ. Πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών, Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Α Αθηνών. Με εμπειρία και τόλμη. Ζητώ τη στήριξή σας. Ζητώ 1 από τους 4 σταυρούς σας”, ανέφερε το μήνυμα.

image

Ο υποψήφιος της ΝΔ μιλώντας στο Έθνος δήλωσε: “Τo SMS που εστάλη το πρωί της Παρασκευής ήταν λάθος. Το έστειλα σε ανθρώπους που δεν έπρεπε να το έχω στείλει, καθώς δεν είχα ζητήσει την άδειά τους. Τους ζητώ συγγνώμη και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Δεν πρόκειται να τους ενοχλήσω ξανά. Με τη φασαρία των εκλογών ανακατεύτηκαν τα συγκεκριμένα τηλέφωνα. Τα είχα πάρει από φίλους μου και ήταν ανακατεμένα. Δυστυχώς μπήκαν στην αποστολή κατά λάθος. Ζήτησα συγγνώμη και δεν θα επαναληφθεί”.

Ads