Για «οικονομικό στραγγαλισμό της αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία» που «ρίχνει όλα τα βάρη στις πλάτες των συμπολιτών μας», κάνει λόγο ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) Νίκος Σαράντης σε ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι λόγω των περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση περίπου 53.000 νήπια και βρέφη κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών των δήμων.

Ads

 
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του «πιο εξοργιστικό είναι ότι για το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει λύση, με τη διάθεση πόρων από τα λιμνάζοντα χρήματα του ΕΣΠΑ, που όμως αν και έχει προταθεί έγκαιρα από την Αυτοδιοίκηση, δεν υλοποιείται».
 
Αναφερόμενος στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες τονίζει πως «πρέπει να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις για να διεκδικήσουμε επαρκή χρηματοδότηση για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και τη φιλοξενία όλων των παιδιών που έκαναν αίτηση».
 
Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και σελίδα στο Facebook με σκοπό να μαζευτουν υπογραφές για την αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας προς την ΕΕΤΑΑ.