Τη διαγραφή του Βασίλη Πολυμερόπουλου από τη Ν.Δ. αποφάσισε ο γραμματέας της Π.Ε. του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης.

Ads

Όπως αναφέρει σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Λευτέρης Αυγενάκης «λαμβάνοντας υπόψη το καταστατικό, τις ιδεολογικές αρχές και θέσεις του κόμματος και την υπ’ αριθ. 26124/15-09-2017 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, αποφάσισε την διαγραφή του κ. Πολυμερόπουλου Βασίλη του Κωνσταντίνου από μέλος του κόμματος, καθώς και την απώλεια των δικαιωμάτων και αξιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Πολυμερόπουλος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επειδή το 2006 κατέθεσε στον δήμο Αθηναίων μια βεβαίωση παρακολούθησης ενός κύκλου σεμιναρίων ως τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών.

Ο γαλάζιος αρχισυνδικαλιστής, με τη βοήθεια του «πτυχίου» είχε μισθολογικά οφέλη για μια ολόκληρη δεκαετία, ενώ πήρε και προαγωγή. Για «αριστεία» της ΝΔ στις παρανομίες έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας την καταδίκη Πολυμερόπουλου. 

Ads

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών ξεκίνησε την περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης «τότε, που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε και ήταν απέναντι σε κάθε έλεγχο νομιμότητας, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο περιπτώσεις σαν αυτή του κ. Πολυμερόπουλου».

«Καλά θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να μας κουνάει το δάχτυλο, να ενημερώσει τους πολίτες γιατί σταμάτησε από τον Ιανουάριο του 2015 τους ελέγχους για την ορθή τήρηση της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Επίσης, πόσες υποθέσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων παραμένουν εκκρεμείς στα Πειθαρχικά Συμβούλια, με ορατό τον κίνδυνο στο τέλος του έτους πολλοί από αυτούς να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους», προσθέτει η ΝΔ.