Σε ιδιαίτερα σημαντικές αποκαλύψεις προχωρά ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Νέα» του Βασίλη Λαμπρόπουλου όπου και αναφέρεται ότι και οι οκτώ κατηγορούμενοι για την δολοφονία του οπαδού του Άρη το 2020 έχουν πλέον αποφυλακιστεί δύο χρόνια μετά την δολοφονία.

Ads

Το ρεπορτάζ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Εντυπωσιάζουν τα νέα στοιχεία για την επιεική μεταχείριση ατόμων που έχουν κατηγορηθεί για παρόμοια περιστατικά οπαδικής βίας. Ενδεικτικά πριν από λίγες ημέρες αποφυλακίστηκε από σωφρονιστικό κατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα και ο τελευταίος από τους συνολικά οκτώ κατηγορουμένους για τη δολοφονία βούλγαρου οπαδού του 2020.

Δηλαδή, δυο χρόνια μετά την αιματοχυσία όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι ελεύθεροι, αφού οι επτά εξ αυτών καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης λίγων ετών, με την έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο τελευταίος που αποφυλακίστηκε είχε καταδικαστεί τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά τη μετατροπή του αρχικού κατηγορητηρίου σε επτάμισι χρόνια κάθειρξη. Ωστόσο, ενώ οδηγήθηκε στις φυλακές αποφασίστηκε η διακοπή εκτέλεσης της ποινής του».

Ads

Όλα αυτά έρχονται στη σκιά των εξελίξεων για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη όπου μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 10 άτομα. Παράλληλα, συνεχίζονται οι συζητήσεις από την δολοφονία το 2020 για αυστηροποίηση το θεσμικού πλαισίου σε ανάλογες υποθέσεις…