Από τα τέλη Ιουλίου η εταιρεία Thomas Cook είχε ξεκινήσει συζητήσεις με τους αρμόδιους του αεροδρομίου, προκειμένου να βρουν την βέλτιστη λύση για την επιστροφή των Βρετανών σε περίπτωση που η εταιρεία χρεοκοπήσει, υποστηρίζει ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου στο Ηράκλειο, Γιώργος Πλιάκας, μιλώντας στο Κρήτη TV.

Ads

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η εταιρεία είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας και είχαν γίνει προσυνεννοήσεις με τους αρμόδιους φορείς». αυτός ήταν και ο λόγος που, όπως εξηγεί ο αερολιμενάρχης, δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στην επιστροφή των Βρετανών τουριστών από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου σε αντίθεση με το αεροδρόμιο της Κέρκυρας που σχηματίστηκαν ουρές.

Μετά και τις δηλώσεις του Γ. Πλιάκα, ο υπουργός Τουρισμού οφείλει να δώσει απαντήσεις για το τι είχαν πραγματικά συζητήσει με τον CEO της εταιρείας, εάν ο ίδιος γνώριζε το ενδεχόμενο όπως το γνώριζε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου και αν ναι, σε ποιες ενέργειες προχώρησε.

Υπενθυμίζεται ότι, την ίδια περίοδο, ο υπουργός Τουρισμού της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Χάρης Θεοχάρης είχε συνάντηση με τον CEO της Thomas Cook και σε ανάρτησή του στο twitter σε τελείως διαφορετικό κλίμα έγραφε:

Ads

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Thomas Cook, κ. Peter Fankhauser, στις 25 Ιουλίου, για να συζητήσουμε τις προοπτικές της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μας. Ο κ. Fankhauser περιέγραψε λεπτομερώς την κατάσταση της εταιρείας και μας διαβεβαίωσε ότι η Thomas Cook θα παραμείνει μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα του τουρισμού. Η συνάντηση έλαβε χώρα κάτω από ένα πολύ καθησυχαστικό και συνεργατικό κλίμα και η αίσθηση που έλαβα ήταν ότι συνεχίζουμε κανονικά τη μεταξύ μας συνεργασία».

image