Ένας 35χρονος Αλβανός συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής με τις κατηγορίες μιας ανθρωποκτονίας και μιας απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς εκτελούσε συμβόλαια θανάτου με βιτριόλι.

Ads

Οι αρχές εξετάζουν την εμπλοκή του και στην επίθεση σε βάρος της Κωνσταντίνας Κούνεβα, συνδικαλίστριας των καθαριστριών (ΠΕΚΟΠ) και νυν ευρωβουλευτού, τον Δεκέμβριο του 2008 στα Άνω Πετράλωνα.

Ο 35χρονος συνελήφθη στη Δραπετσώνα καθώς σε βάρους του εκκρεμούσαν εντάλματα από τους ανακριτές Αθήνας και Πειραιά για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος του δικηγόρου Παύλου Σαράκη, τον Δεκέμβριο του 2007 στο Νέο Κόσμο και την δολοφονία της συζύγου νονού της νύχτας, τον Μάιο του 2009, σε ζαχαροπλαστείο στα Καμίνια.

Η σύλληψη αυτή, ωστόσο, φαίνεται ότι πυροδοτεί εξελίξεις στο θέμα της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Η συνδικαλίστρια της ΠΕΚΟΠ είχε δεχτεί επίθεση με βιτριόλι ενώ επέστρεφε στο σπίτι της στις 23 Δεκεμβρίου του 2008. Νωρίτερα, η Κούνεβα είχε καταγγείλει τις άθλιες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων σε εταιρεία καθαρισμού.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του συλληφθέντα για την επίθεση στην Κούνεβα, αλλά υπάρχουν ενδείξεις από την κύρια ανάκριση πως πιθανόν να έχει σχέση.

Η Ασφάλεια δεν έχει παραλάβει παραγγελία της αρμόδιας ανακρίτριας, προκειμένου να διερευνήσει την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Παραγγελία για διερεύνηση έλαβε η Αστυνομία για την υπόθεση του δικηγόρου, κ. Σαράκη, ο οποίος κλήθηκε σήμερα στην Ασφάλεια Αττικής και αναγνώρισε σε μεγάλο ποσοστό τον 35χρονο, ως τον δράστη της επίθεσης εναντίον του.

Ο Παύλος Σαράκης είχε δεχτεί την επίθεση με βιτριόλι το 2007, στη συμβολή των οδών Θαρύπου και Λυσιμαχίας στον Νέο Κόσμο, μετά από αποκαλύψεις για υποθέσεις μαστρωπίας και υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για να διορθωθεί η ζημιά που υπέστη στο πρόσωπο.

Ο 35χρονος Αλβανός οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή Πειραιά, για την δολοφονία της γυναίκας στα Καμίνια και αύριο θα οδηγηθεί στον αρμόδιο ανακριτή Αθηνών για την υπόθεση του Παύλου Σαράκη.