Η κυβέρνηση του Πακιστάν αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση 500 περίπου θανατοποινιτών που βαρύνονται με κατηγορίες για τρομοκρατία.

Ads

Η κίνηση έρχεται ως απάντηση στη σφαγή στην οποία προχώρησαν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν σε σχολείο στην Πεσαβάρ, όπου και σκότωσαν 141 ανθρώπους εκ των οποίων 132 παιδιά σε αντίποινα για τις επιχειρήσεις του στρατού εναντίον τους.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ ανακοίνωσε μετά την επίθεση την άρση του μορατόριουμ στη θανατική ποινή για τις περιπτώσεις τρομοκρατίας. Αν και η Δικαιοσύνη της χώρας προβλέπει ακόμα τη θανατική ποινή δια απαγχονισμού, από το 2008 είχε τεθεί σε ισχύ μορατόριουμ το οποίο επέτρεπε την επιβολή της αλλά όχι την εφαρμογή της.

Χαρακτηριστικό δε είναι ότι την θανατική ποινή επανέφερε ο Ναουάζ Σαρίφ ο οποίος βρέθηκε ο ίδιος μια ανάσα από τη θανατική ποινή, ως πολιτικός κρατούμενος της πραξικοπηματικής κυβέρνησης του στρατηγού Μουσάραφ. Μάλιστα, οι κατηγορίες σε βάρος του αφορούσαν συμμετοχή σε τρομοκρατική ενέργεια.

Ads