Άγνωστοι δολοφόνησαν το απόγευμα της Τετάρτης τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Βασίλης Στεφανάκος έπεσε νεκρός ύστερα από επίθεση σε βάρους του με όπλο τύπου Καλάσνικοφ. Συνολικά δέχτηκε 22 σφαίρες. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Λεωφόρο Αθηνών 302, στο ύψος του Χαϊδαρίου, στο Παλατάκι, έξω από το κτίριο που παλιότερα χρησιμοποιούσε ως έκθεση αυτοκινήτων και τώρα διατηρούσε ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο και χρησιμοποιούσε ως γραφεία εταιρείας με υγραέριο τον πρώτο όροφο.

Οι δράστες του είχαν στήσει ενέδρα. Μια μηχανή μεγάλου κυβισμού, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα, πλησίασε το αυτοκίνητο του Στεφανάκου. Ο συνεπιβάτης της μηχανής άνοιξε την πόρτα του οχήματος και άρχισε να πυροβολεί. Ο Στεφανάκος δέχτηκε συνολικά 22 σφαίρες και σκοτώθηκε επί τόπου.

Ads

Στη συνέχεια οι δράστε εξαφανίστηκαν. Πάντως οι αρχές εκτιμούν πως στην ενέδρα συμμετείχαν περισσότερα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του στόχου και επόπτευαν την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στεφανάκος κυκλοφορούσε πάντα με συνοδεία για προστασία, καθώς και με θωρακισμένο αυτοκίνητο. Σήμερα είχε μαζί του ακόμη ένα άτομο, το οποίο τον συνόδευε. 

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ οι δράστες αναζητούνται. Η περιοχή αποκλείστηκε ώστε το κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών να συγκεντρώσει τα στοιχεία. Οι αστυνομικοί αναζητούν και υλικό από κάμερες που τυχόν υπάρχουν στο σημείο, για την περίπτωση που έχουν καταγράψει τόσο τις κινήσεις των δραστών όσο και τους συνεργούς των δύο εκτελεστών, πριν και μετά την δολοφονία.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πριν ενάμισι χρόνο, τον Αύγουστο του 2016, μετά από 9 χρόνια κράτησης. Είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που φέρεται να διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό πάλι για ηθική αυτουργία, αλλά και σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο.

Κατά καιρούς, ο φερόμενος και ως αρχηγός της τρίτης γενιάς της εγχώριας μαφίας, είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για περισσότερες από 10 εγκληματικές ενέργειες που αφορούν ηθική αυτουργία σε δολοφονίες, τη δολοφονία συνεργατών του, αλλά και για τη στενή συνεργασία του με επίορκους αστυνομικούς. Ακόμη φέρεται να είχε και πρωταγωνιστικό ρόλο στον «εμφύλιο» των μαφιόζων.