Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την Πέμπτη από τη Ρίγα της Λεττονίας την εκτίμηση ότι θα πραγματοποιηθεί μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup «τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου». Σημειώνεται πως κυβερνητικές πηγές είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι δεν αποκλείεται μια συμφωνία Αθήνας – δανειστών έως τα τέλη Μαΐου

Ads

Όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα και αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ: «Δεν είναι εδώ, στη Ρίγα, το μέρος για να διαπραγματευτούμε για το ελληνικό ζήτημα. Είναι αλήθεια, όμως, ότι μας επιτρέπει να προετοιμάσουμε τις επόμενες συναντήσεις και συγκεκριμένα μία συνεδρίαση του Eurogroup στα τέλη αυτού του μήνα ή στις αρχές Ιουνίου».

Το μήνυμα του Ολάντ κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής

«Θα έχουμε μια φιλική συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας για τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό και την Άνγκελα Μέρκελ.

Διαβάστε σχετικά:

Ωστόσο, τόνισε πως δεν είναι η Γαλλία και η Γερμανία αυτές που θα πάρουν τις αποφάσεις εκ μέρους όλης της Ευρώπης, καθώς μια τέτοια προσέγγιση θα ήταν λάθος. «Δεν είναι αυτή η δική μου προσέγγιση ούτε της ‘Ανγκελα Μέρκελ», είπε χαρακτηριστικά. «Εργαζόμαστε για να διευκολύνουμε τα πράγματα και παράλληλα να περάσουμε μηνύματα χρήσιμα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», κατέληξε ο Γάλλος Πρόεδρος.