‘Εκτακτο επίδομα στους κατοίκους των νομών Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας, δηλαδή της Ζώνης Α’. που είχαν καταθέσει αίτηση για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2016 – 2017 θα καταβληθεί την Παρασκευή, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου.

Ads

Το επίδομα θα αντιστοιχεί στο 50% της περσινής επιδότησης και θα φτάνει μέχρι τα 250 ευρώ για τον άγαμο και στα 313 ευρώ για τον παντρεμένο. Στόχος είναι, οι κάτοικοι των συγκεκριμένων νομών να πάρουν άμεσα τα χρήματα που θα στερηθούν λόγω της περικοπής κατά 50% του φετινού επιδόματος θέρμανσης. Η πληρωμή του «ειδικού μερίσματος» θα γίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέσω της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για τη διάθεση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, για τους κατοίκους της πρώτης ζώνης, το επίδομα αυξάνεται για τη σεζόν 2016-2017 σε 37,5 λεπτά ανά λίτρο (από 25 λεπτά που είχε εγκριθεί πέρυσι τον Δεκέμβριο), ενώ για τις υπόλοιπες ζώνες παραμένει σταθερή στα 25 λεπτά ανά λίτρο. Έτσι, στην πρώτη ζώνη προκύπτει θετική διαφορά 12,5 λεπτών ανά λίτρο, η οποία και θα πιστωθεί άμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι ζώνες Β Γ και Δ δεν έχουν καμία μεταβολή με βάση την ΚΥΑ αφού το επίδομα θέρμανσης για το 2016 -2017 παραμένει στα 25 λεπτά το λίτρο και άρα στις περιοχές αυτές θα επιβληθεί κανονικά η περικοπή στο επίδομα θέρμανσης για το φετινό χειμώνα.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι:

Η Β’ ζώνη, περιλαμβάνει τους νομούς Αρκαδίας, Έβρου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων και Χαλκιδικής,

Η Γ’ ζώνη, περιλαμβάνει τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χίου.

Η Δ’ ζώνη, περιλαμβάνει τους νομούς Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων, τα Κύθηρα και τα νησιά του Σαρωνικού.