Για μεταβολή του καιρού από αργά το απόγευμα της Παρασκευής και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους προειδοποιεί σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού η ΕΜΥ.

Ads

Προβλέπεται μεταφορά σκόνης στις νοτιότερες κυρίως περιοχές της χώρας. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την μεταφορά της σκόνης μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:

Παρασκευή

Τα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας και των Παξών) και τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Ads

Σάββατο

Την Κεντρική και την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία, τις Βόρειες Σποράδες, μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και την Κρήτη και από νωρίς το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τη Χίο και νοτιότερα.

Κυριακή

Μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες τα Δωδεκάνησα.

Νοτιοανατολικοί άνεμοι που η έντασή τους, την Παρασκευή στο νότιο Ιόνιο και το Σάββατο στις κεντρικές και τις νότιες περιοχές της ανατολικής χώρας, θα φτάνει τα 8 και πρόσκαιρα στα νότια τα 9 μποφόρ.

Οι βροχοπτώσεις θα είναι τοπικά ισχυρές κυρίως στα νοτιότερα τμήματα της χώρας. Δείτε σχετικό βίντεο με τα ύψη βροχής από την Παρασκευή το βράδυ έως και τις βραδινές ώρες της ερχόμενης Δευτέρας.

Τη Δευτέρα προβλέπεται νέα μεταβολή του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και βαθμιαία τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.