Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, σύμφωνα με το οποίο αναμένεται επιδείνωση του καιρού από αργά σήμερα το βράδυ και από τα βορειοδυτικά

Ads

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για μεγάλο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από την Πέμπτη και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή. Μάλιστα προειδοποίησε πως η επιδείνωση του καιρού θα είναι πολύ σοβαρή και οι ισχυρές καταιγίδες δεν αποκλείεται να προκαλέσουν και προβλήματα, όπως τοπικές πλημμύρες, υπερχείλιση χειμάρρων-ποταμών και κατολισθήσει. 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τα πρώτα φαινόμενα, με ισχυρές βροχές, θα αρχίσουν να εκδηλώνονται απόψε στη δυτική Ελλάδα και σιγά-σιγά θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες θα είναι:

Ads

A. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν την Πέμπτη τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία.

Την Παρασκευή θα επηρεαστούν οι προαναφερθείσες περιοχές, καθώς επίσης η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος, η κεντρική Στερεά, τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, η υπόλοιπη Μακεδονία και η Θράκη.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα επρεάσουν κατά περιόδους τα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και βόρεια), τα νησιά του Ιονίου και από τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου, ενώ την Κυριακή, τις πρωινές ώρες τη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου.

B. Οι τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, 7 με 8 και στο Αιγαίο πιθανώς 9 μποφόρ, μέχρι την Κυριακή.