Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 19.30 το απόγευμα θα ακολουθήσει Υπουργικό Συμβούλιο στη Βουλή με θέμα την προετοιμασία του κυβερνητικού έργου της ερχόμενης εβδομάδας. Ζωντανά η εισήγηση του πρωθυπουργού.

Ads

 
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλ. Τσακαλώτος.
 
Η σύσκεψη εστιάσθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει άμεσα η κυβέρνηση και σχετίζονται με τα μέτρα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη εξετάσθηκε το θέμα της επέκτασης της δανειακής σύμβασης και η κάλυψη των βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, ειδικά εν όψει των υποχρεώσεων του Μαρτίου.