Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 ετών άφησε ο δημοφιλής ηθοποιός Στάθης Ψάλτης, χάνοντας τη μάχη που έδινε εδώ και καιρό με τον καρκίνο.

Ads

Ο Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω. Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη.

Ο Στάθης Ψάλτης αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό για τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους σε κωμικές ταινίες, κυρίως τη δεκαετία του ’80, αλλά και στο θέατρο, όπου έκανε πολύ επιθεώρηση. 

Μερικές από τις πιο γνωστές είναι «Καμικάζι αγάπη μου», «Τροχονόμος Βαρβάρα», «Τα καμάκια», «Βασικά καλησπέρα σας», «Και ο πρώτος ματάκιας», «Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω», «Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ», «Μάντεψε τι κάνω τα βράδια».

Ads

Το 2009 έπαιξε μαζί με Θύμιο Καρακατσάνη στην παράσταση «Λυσιστράτη» ενώ το 2014 στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη:

Συμμετείχε επίσης σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές όπως: «Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα», «Ο Συμβολαιογράφος», «Η τύχη της Μαρούλας», «Οι έμποροι των εθνών», «Αν μ’ αγαπάς».

Ο Στάθης Ψάλτης στον «Συμβολαιογράφο» μια από τις δουλειές του που ξεχώρισαν

Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα

Η τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν φέτος στην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, στο θέατρο Πάνθεον, όπου κρατούσε τον ρόλο της παραμάνας:

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του ’80 στις οποίες πρωταγωνίστησε:

Βασικά Καλησπέρα σας

Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ

Καμικάζι αγάπη μου

Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν 

Ράκος Νο14 και ο πρώτος μπουνάκιας

Μάντεψε τι κάνω τα βράδια