Έξτρα μείωση που θα φτάνει τα 50 ευρώ το μήνα, λόγω αναδρομικών κρατήσεων, θα δουν από τον Νοέμβριο στις επικουρικές τους συντάξεις 250.000 συνταξιούχοι.

Ads

Η μείωση θα έρθει με νέα διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με τις κρατήσεις να ξεκινούν τον Νοέμβριο και να διαρκούν μέχρι οι συνταξιούχοι να «εξοφλήσουν» τις αναδρομικές μειώσεις που ισχύουν από τον Ιούνιο.

Πρόκειται για τις μειώσεις που προβλέπονται ούτως ή άλλως από το νέο ασφαλιστικό στις επικουρικές, που είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα να έχουν αναδρομική ισχύ από τον Ιούνιο. Αρχικά είχε συμφωνηθεί τα αναδρομιθκά να εισπραχθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, ωστόσο με το πλαφόν των 50 ευρώ το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να αποφευχθούν φαινόμενα μηδενικών επικουρικών.

Οι αναδρομικές περικοπές θα πρέπει να αποφέρουν περί τα 170 εκατ. ευρώ ως το τέλος του 2016, αλλά με τον ορισμό πλαφόν 50 ευρώ, η εξοικονόμηση που είχε συμφωνηθεί με την τρόικα δεν θα επιτευχθεί ως το τέλος του έτους, αλλά θα «περάσει» και μέσα στο 2017.

Ads