Εξώδικο απέστειλε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στον ΔΟΛ.

Ads

Η κίνηση του υπουργού Επικρατείας μετά τα σε βάρος του τελευταία δημοσιεύματα των εφημερίδων του συγκροτήματος, που τον συνδέουν με το κύκλωμα των εκβιαστών – δημοσιογράφων.

Διαβάστε ολόκληρο το εξώδικο του Νίκου Παππά στον ΔΟΛ:

 

Ads

Ο ίδιος είχε προαναγγείλει την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη την περασμένη Πέμπτη, καταφερόμενος εναντίον όσων συνδέουν το όνομά του με το κύκλωμα των δημοσιογράφων-εκιβαστών, εξαπολύοντας ταυτόχρονα βαριές αιχμές για «εκβιαστές των σαλονιών». «Είναι προφανές» τόνιζε στην ανακοίνωσή του, «ότι εκτός από τα κυκλώματα εκβιαστών του υπονόμου υπάρχουν και τα κυκλώματα εκβιαστών των –κατά τη δική τους φαντασία- σαλονιών. Οι αήθεις επιθέσεις εναντίον της Κυβέρνησης και στο πρόσωπό μου συνεχίζεται από τα συγκεκριμένα κέντρα, εδώ και μήνες. Αυτή ή αήθης επίθεση ξεπερνά κάθε όριο. Μέχρι στιγμής επέλεξα να τηρήσω στάση αναμονής ως προς την προσφυγή στη δικαιοσύνη. Με δεδομένη την απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας και τη στοχευμένη κατασυκοφάντηση, είμαι αναγκασμένος να προσφύγω στη Δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται, ότι το Βήμα της Κυριακής, δημοσιεύτηκε άρθρο υπό τον τίτλο  «Ο ηγέτης, ο εκδότης και… η γάτα των Ιμαλαΐων», το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος Παύλος Παπαδόπουλος και ισχυρίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει στον Σταύρο Ψυχάρη πως «θα του χαρίσει τα δάνεια του ΔΟΛ και του δώσει ολόκληρο το Mega». Το Βήμα επικαλείται συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη το 2014, μετά από αίτημα του δεύτερου, υποστηρίζοντας πως ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, όπως «διαχρονικά έχει κάνει και με άλλους πολιτικούς ηγέτες, δεν ζήτησε τίποτα».

Άμεση ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου που σε ανακοίνωση του ανέφερε: «Το κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα είναι άκρως αποκαλυπτικό. Φανερώνει ότι ο εκδότης Στ. Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015,τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA. Όπως άπαντες αντιλαμβάνονται κανένα από τα δυο αιτήματα δεν έγινε δεκτό. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στον Ελληνικό λαό να μη χαριστεί σε κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Η δικαιοσύνη ενεργεί απερίσπαστη και τα Τηλεοπτικά Μέσα θα αδειοδοτηθούν για πρώτη φορά με ανοιχτό και αδιάβλητο διεθνή διαγωνισμό».

Η απάντηση του ΔΟΛ: Πρωτοφανής λογοκρισία

Όπως αναφέρει ο ΔΟΛ, η Εξώδικη Πρόσκληση με Επιφύλαξη Δικαιωμάτων του υπουργού Επικρατείας «αποτελεί ένα πρωτοφανές στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου γραπτό μνημείο προληπτικής λογοκρισίας προς τον Οργανισμό και κατ’ επέκταση προς το σύνολο του ελληνικού Τύπου. Η στοχευμένη επίθεση του υπουργού σε στήλες, άρθρα και δημοσιογράφους του “ΒΗΜΑΤΟΣ” και “ΤΩΝ ΝΕΩΝ” στόχο έχει τη χειραγώγηση της δημοσιογραφικής έρευνας και τη δέσμευση της ενημέρωσης» συνεχίζει ο ΔΟΛ και προσθέτει: «Πρόκειται για μια εν ψυχρώ απόπειρα προληπτικής λογοκρισίας από κορυφαίο φορέα της πολιτικής εξουσίας μέσα από την σύνταξη «υποδείξεων» προς τον Τύπο. Η πρακτική αυτή δεν είναι συμβατή με τις θεμελιώδεις αρχές για την ελευθερία του Τύπου σε μία ευνομούμενη δημοκρατική Πολιτεία».

Σχολιάζοντας τη διαρροή κυβερνητικών κύκλων σχετικά με την καταγραφή των συνομιλιών, ο ΔΟΛ αναφέρει ότι στην κυβέρνηση «κρούουν ανοιχτές θύρες». «Ο σεβασμός στην κείμενη νομοθεσία είναι στοιχεία που σφραγίζουν το ήθος, την κουλτούρα και τη δημοσιογραφική ιστορία διαρκείας 94 ετών του ΔΟΛ» τονίζει ο ΔΟΛ και καταλήγει: «Υπενθυμίζουμε ότι σε κανένα σημείο του ρεπορτάζ δεν υπήρξε ίχνος πληροφορίας ή έστω υπαινιγμός ότι το υποδεικνυόμενο από τον αρχηγό της αντιπολιτεύσεως διαμέρισμα όπου έλαβε χώρα η φιλική συνάντηση μπορεί να αποτέλεσε αντικείμενο παγιδεύσεως από την πλευρά του ΔΟΛ. Άλλωστε, υποκλοπές δεν κάνουν οι δημοσιογράφοι, αλλά οι κυβερνήσεις, δηλαδή οι μυστικές υπηρεσίες που ελέγχονται από αυτές».

Πηγή: Η απάντηση του ΔΟΛ στο εξώδικο του Νίκου Παππά | iefimerida.gr https://www.iefimerida.gr/news/253839/i-apantisi-toy-dol-sto-exodiko-toy-…