Εξώδικο στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στην Υγεία Αντώνη Μπαλωμενάκη απέστειλε ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Ads

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ισχυρίζεται ότι το πόρισμα διέρρευσε με ευθύνη του Αντ. Μπαλωμενάκη και υποστηρίζει ότι γίνεται υπέρβαση εξουσίας μέσω του πορίσματος διότι δεν υπήρχε η εντολή διερεύνησης της χρονικής περιόδου που ο ίδιος δεν ήταν υπουργός (περίοδο μετά την 31/12/2014).

Για πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια έκανε λόγο ο Αντ. Μπαλωμενάκης, τονίζοντας ότι ενδεχομένως να εκλαμβάνεται ως μία απόπειρα εκβίασης στο φρόνημα των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στον ΑΝΤ1 περί των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ που εργάζονταν στο υπουργικό του γραφείο, ο Άδωνης Γεωργιάδης ανέφερε, πως «εγώ μπορώ να αποσπάσω στο γραφείο μου όλους τους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ και τους 700, αν θέλω».

Μαντάς: Ας κάνει όσες μηνύσεις θέλει ο Άδωνης Γεωργιάδης

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 σχετικά με τη στάση του Α. Γεωργιάδη και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ανέφερε:

Ads

«Ας κάνει όσες μηνύσεις θέλει ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης. Αυτό το οποίο νομίζω πως έχει σημασία είναι πως αποτυπώνεται (στο πόρισμα) τι συνέβη στο ΚΕΕΛΠΝΟ όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό είναι μια συμβολή της εξεταστικής επιτροπής. Και συνεπώς από δω και πέρα αν υπάρχουν περαιτέρω ευθύνες αυτές να αναζητηθούν. Στην Ολομέλεια (της Βουλής) όταν θα έρθει το πόρισμα θα αποτυπωθεί και το πεδίο των ευθυνών, γιατί δεν μπορεί να γίνεται όλο αυτό το απίστευτο πάρτι και κανείς να μην ευθύνεται. Και βεβαίως θα αποφασιστεί τι θα γίνει από εδώ και στο εξής».