Εξώδικο προς τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, απέστειλε η δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης, Εύα Μπούρα, διαμαρτυρόμενη για το κόψιμο της εβδομαδιαίας εκπομπής «Europe».

Ads

Η εν λόγω εκπομπή, της οποίας την αρχισυνταξία και παρουσίαση είχε η ίδια η κυρία Μπούρα, ήταν στοχευμένη στα ευρωπαϊκά θέματα (η μοναδική που είχε απομείνει στην ελληνική τηλεόραση), με αποστολές κάθε μήνα στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες, και προβαλλόταν από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης από το 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκπομπή αυτή διακόπηκε «προσωρινά» με απόφαση της  διοίκησης της ΕΡΤ στα μέσα Μαρτίου, λόγω των εκτάκτων μέτρων της πανδημίας. Σε αντίθεση όμως με ό,τι συνέβη με άλλες εκπομπές της ΕΡΤ, δεν επανήλθε  μετα την άρση των μέτρων, με την επίσημη αιτιολογία της διοίκησης της δημόσιας τηλεόρασης  πως από τη στιγμή που δεν λειτουργεί το Ευρωκοινοβούλιο, δεν υπάρχει λόγος βραχυπρόθεσμα να προβάλλεται εκπομπή για ευρωπαϊκά θέματα.

Μάλιστα, παρά τις εκκλήσεις αλλά και τις σχετικές επιστολές ευρωβουλευτών όλων των πολιτικών ομάδων,  σχετικά με την ανάγκη συνέχισης της εκπομπής  η διοίκηση της ΕΡΤ επέμεινε στην απόφαση με επαναφοράς της.

Ads

Παρ’ όλα αυτά, μετά τις εν λόγω πιέσεις, η διοίκηση της ΕΡΤ φέρεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ κυριακάτικής εφημερίδας, να προσανατολίζεται -αντί της επαναφοράς του «Europe»- στην δημιουργία νέας εκπομπής με  παρουσιαστές τον Γιώργο Συριόπουλο σε συνοντιστικό ρόλο, την Ειρήνη Ζαρκαδούλα από Βρυξέλλες και τον Κώστα Δάβαρη από το Στρασβούργο.  Σε ό,τι δε αφορά την Εύα Μπούρα, φέρεται να της προτάθηκε συμπληρωματικός ρόλος, τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκεται να αποδεχτεί. 

Η ίδια η δημοσιογράφος στο εξώδικό της κάνει λόγο για «εκδικητική και παράνομη συμπεριφορά εκ μέρους της διοίκησης της ΕΡΤ» εις βάρος της, ζητώντας παράλληλα την αποκατάσταση της εργασιακής της σχέσης. 

Το εξώδικο της Εύας Μπούρα στη διοίκηση της ΕΡΤ