Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 54χρονου αρχιμανδρίτη στη Χώρα Μεσσηνίας. Συνελήφθησαν ένας 24χρονος Γεωργιανός και ένας 18χρονος Έλληνας, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους. 

Ads

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, οι δυο δράστες μετέβησαν στην οικία του ιερωμένου τις βραδινές ώρες του Σαββάτου. Μετά από διαπληκτισμό ο Γεωργιανός τον τραυμάτισε στο κεφάλι με σιδηρογροθιά, με αποτέλεσμα να πέσει λιπόθυμος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα πουκάμισο τον έπνιξαν. 

Πριν τραπούν σε φυγή οι δράστες ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού. Προς το παρόν δεν έχει εξακριβωθεί αν έχει αφαιρεθεί κάτι.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν με το θύμα, όταν αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα, τα οποία του ζήτησαν για να μεταβούν στην Καλαμάτα και να παρακολουθήουν αγώνες καρτ. 

Ads

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιμανδρίτης βρέθηκε νεκρός την Κυριακή. Κάτοικοι του χωριού τον αναζήτησαν όταν δεν εμφανίστηκε στην εκκλησία για την κυριακάτικη λειτουργία. 

Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν από μια γειτόνισσά του, βρήκαν το σπίτι άνω κάτω, αν και δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης. Το θύμα έφερε ένα τραύμα στο μέτωπο και ένα ακόμη πίσω από το αφτί.