Εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας ένας 70χρονος άντρας για το άγριο έγκλημα που έγινε τα ξημερώματα της 11ης Ιουνίου σε πάρκινγκ της παλαιάς εθνικής οδού κοντά στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Ads

Ένας 57χρονος μεσίτης από τη Γλυφάδα είχε βρεθεί νεκρός. Τον είχαν χτυπήσει, μαχαιρώσει και χτυπήσει με το αυτοκίνητο. Χθες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας κατάφεραν να εντοπίσουν έναν άνδρα που φέρεται ως ο δράστης της δολοφονίας. 

Ο 70χρονος που συνελήφθη κυκλοφορούσε με το αυτοκίνητο του θύματος. Αρχικά αρνήθηκε ότι είχε κάποια σχέση με τη δολοφονία και υποστήριξε ότι το αγόρασε από το θύμα, επικαλούμενος αγγελία που είχε βάλει ο 57χρονος για την πώληση του αυτοκινήτου, ενός πολυτελούς τζιπ. 

Αυτό ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης διέφυγε αφού πρώτα πέρασε πάνω από το θύμα. Πριν τη δολοφονία ο 70χρονος και το θύμα είχαν φάει μαζί σε μια ταβέρνα και φέρεται να υπάρχει βίντεο που το επιβεβαιώνει στα χέρια της αστυνομίας. 

image

Ads

Ο 70χρονος άντρας κατά την ανάκριση έπεσε σε αντιφάσεις κι όταν κατάλαβε ότι οι αστυνομικοί γνωρίζουν τις κινήσεις του κι έχουν το βίντεο, κατέρρευσε και ομολόγησε ότι αυτός μαχαίρωσε τον 57χρονο φίλο του και ότι φεύγοντας, πάνω στον πανικό του και τη βιασύνη του, τον πάτησε με το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το lamiareport, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το θύμα συμφώνησε να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του, από τη Χαλκίδα όπου διέμενε, στη βόρεια Ελλάδα έναντι αμοιβής 500€. Στον Άγιο Κωνσταντίνο σταμάτησαν για φαγητό. Όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο για να συνεχίσουν το θύμα του ζήτησε να δώσει εκείνη τη στιγμή τα χρήματα, διαφορετικά δεν θα συνέχιζε το ταξίδι. Το θύμα σταμάτησε με το αυτοκίνητο στο σημείο που έγινε η δολοφονία και άρχισε να πετάει κάτω τα πράγματά του σε έξαλλη κατάσταση. 

Εκεί αρχικά πιάστηκαν στα χέρια ενώ στη συνέχεια, όπως ισχυρίζεται ο 70χρονος δράστης, το θύμα πήρε ένα μαχαίρι που είχε στο αυτοκίνητο. Ο 70χρονος άρπαξε το μαχαίρι από τον 57χρονο και άρχισε να τον μαχαιρώνει με μανία. Αμέσως μπήκε στο αυτοκίνητο του θύματος και φεύγοντας μέσα στον πανικό του πέρασε από πάνω του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δράστης και θύμα γνωριζόντουσαν εδώ και ένα χρόνο περίπου και σχεδίαζαν να κάνουν δουλειές μαζί. Και οι δυο ταξίδευαν συχνά στο εξωτερικό για διάφορες «δουλειές», ενώ ο 70χρονος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φυλακές Χαλκίδας. Πληροφορίες λένε ότι ήταν μέσα για ακάλυπτες επιταγές και άπατες. Στο παρελθόν ο δράστης ήταν στην Νότια Αφρική, ενώ πηγαινοερχόταν και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Μάλιστα δράστης και θύμα σχεδίαζαν την επόμενη επιχειρηματική τους κίνηση η οποία θα ήταν να ανοίξουν ένα Gay Bar στην Ισπανία, όπου είχε γνωριμίες ο 70χρονος. Το θύμα είχε ακίνητη περιουσία και στην Τσεχία, όπου ταξίδευε συχνά, ενώ και το αυτοκίνητό του είχε Τσέχικες πινακίδες.