Περαιτέρω γραπτές εξηγήσεις ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Φώτης Μακρής, από τους Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, μετά νέες δηλώσεις σιτς οποίες προχώρησαν τη Δευτέρα. Οι δύο εισαγγελείς πήραν προθεσμία δύο ημερών.

Ads

 
Συγκεκριμένα, ο αντιεισαγγελέας κάλεσε τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς να καταθέσουν εγγράφως τι εννοούσαν με τις δηλώσεις τους, αλλά και να δώσουν εγγράφως στοιχεία ή ονόματα, εφόσον τα έχουν, για πρόσωπα που επιχείρησαν παρέμβαση στο έργο τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Σπ. Μουζακίτης, σε χθεσινές δηλώσεις του, εξέφρασε την απορία γιατί αρχειοθετήθηκε η προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγε ο Φ. Μακρής για τους λόγους παραίτησης (αντικατάστασης) των δύο οικονομικών εισαγγελέων (Πεπόνη και Μουζακίτη).
 
«Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση; Ο κ. Μακρής μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;» επεσήμανε.