Αν και 25 ενδιαφερόμενοι παρέλαβαν τον φάκελο της προκήρυξης, για τον διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την εκμίσθωση της «Ακτής Βουλιαγμένης» τελικά  έξι ήταν τα σχήματα που προσήλθαν με δεσμευτικές προσφορές, γεγονός μπορεί να κρύβει, σύμφωνα με το Βήμα, μια ευρύτερη συμμαχία.

Ads

Συγκεκριμένα προσφορές κατέθεσαν οι:

  1. Ενωση εταιρειών «APOLLO INVESTMENT HOLDCO και LYVARIAN TRADING LIMITED»
  2. Ενωση προσώπων «ΒΛΑΣΙΟΣ ΣΤΑΘΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ – PORTO THERMES RESORTS & SPAS S.A.»
  3. ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου.
  4. ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ξ.Ε
  5. Ενωση προσώπων «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΡΑΝΙΤΩΝ ΑΒΕΕ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Α. ΔΡΑΚΟΣ»
  6. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΛΑΜΨΑ Α.Ε., του ομίλου Λασκαρίδη

Το σχήμα Apollo – Lyvarian αποτελεί joint venture συνεργασία του αραβικών συμφερόντων νέου επενδυτικού σχήματος στο τουριστικό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, Jermyn Street (Apollo), ενώ η εταιρία Lyvarian φαίνεται να εκπροσωπείται από πρόσωπα του περιβάλλοντος της οικογένειας Λάτση, σύμφωνα με την εφημερίδα. Οι άραβες επενδυτές εκφράζουν το ενδιαφέρον τους και για την άλλη πλευρά της ακτογραμμής στη Βουλιαγμένη, ενώ σε αυτή τη διεκδίκηση διαφαίνεται συμμαχία με την οικογένεια Λάτση. Η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, από την πλευρά της, κατέθεσε ξεχωριστή προσφορά.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, ο μισθωτής θα καταβάλλει εφάπαξ ένα εκατ. ευρώ και στη συνέχεια, το ετήσιο μίσθωμα υπολογίζεται σε ποσοστό 15% επί του τζίρου, με ελάχιστο ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα, με βάση την τελική προσφορά. Η διάρκεια μίσθωσης της Ακτής είναι 15 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον πέντε έτη.

Ads