Έκκληση στους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να προχωρήσουν στη διενέργεια τεστ για τον κορονοϊό σε όλους τους συναδέλφους του που γύρισαν στα καθήκοντά τους μετά την καλοκαιρινή τους άδεια, απευθύνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Τσαϊρίδης. Η έκκληση απευθύνεται με δεδομένο ότι ήδη εξι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης έχουν εντοπιστεί θετικοί στον ιό και περίπου 80 άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα, διότι υπηρετούσαν στην ίδια μονάδα με τους ασθενείς.

Ads

Ο κ. Τσαϊρίδης ζητεί να γίνουν τα τεστ σε όλους τους πρώην αδειούχους, τονίζοντας ότι λόγω της φύσης της εργασίας των αστυνομικών και του πολύ μεγάλου συγχρωτισμού με τους πολίτες, είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα διασποράς του ιού, σε περίπτωση ύπαρξης ασυμπτωματικών συναδέλφων του. «Πιστεύαμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας θα λάμβαναν το συγκεκριμένο μέτρο, αλλά, δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν είδαμε να γίνεται, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε ποιοι νοσούν και ποιοι όχι. Γύρισαν πολλοί συνάδελφοι από την άδεια και κάποιοι απασχολούνται σε υπηρεσίες με πάρα πολλά άτομα. Αν υπάρχουν ανάμεσά τους ασυμπτωματικοί, καταλαβαίνετε ότι θα γίνει χαμός. Ο ιός θα διασπαρεί πάρα πολύ. Όλοι μας ερχόμαστε σε καθημερινή και συχνή επαφή με τους πολίτες, ενώ έχουμε και τις οικογένειές μας, που πρέπει να τις προστατεύσουμε», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Τσαϊρίδης.

«Είναι πάνω από 70 – 80 τα άτομα που τέθηκαν ήδη σε καραντίνα, χωρίς να τους έχουν γίνει τα τεστ μόνο και μόνο επειδή, για παράδειγμα, υπηρετούσαν στην ίδια διμοιρία με κάποιον που εντοπίστηκε θετικός. Το αποτέλεσμα είναι ήδη κάποιες υπηρεσίες να υπολειτουργούν. Αν συνεχιστεί αυτό, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο να γίνεται σωστά η αστυνόμευση. Η αστυνομία δεν είναι μία ΔΟΥ, η οποία μπορεί να κλείσει για λίγες μέρες χωρίς να υπάρξουν προβλήματα», τονίζει ο πρόεδρος των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης.