Με τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατατίθεται απόψε στη Βουλή η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή στα Μνημόνια.

Ads

Η απόφαση επικυρώθηκε σε συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με παρόντα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και ανακοινώθηκε από τον γραμματέα της Κ.Ο. Χρήστο Μαντά.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Μαντάς, «καταθέτει σήμερα πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή των Μνημονίων. Υλοποιούμε συνεπώς τη δέσμευσή μας και την κοινή κοινωνική απαίτηση, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, προκειμένου να αναζητηθούν οι αιτίες και οι ευθύνες μιας πρωτοφανούς κρίσης που ισοπέδωσε τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας».

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετείχαν ακόμη ο διευθυντής της Κ.Ο. Χρήστος Αθανασίου και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, Θανάσης Πετράκος και Όλγα Γεροβασίλη.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής θα καλύψει τέσσερις περιόδους από το 2009 μέχρι σήμερα: Την υπαγωγή στο πρώτο και το δεύτερο Μνημόνιο, την περίοδο του PSI, καθώς και την περίοδο από το Μάιο του 2012 και μετά. Εκτός από ότι φαίνεται θα μείνει η περίοδος διακυβέρνησης Καραμανλή. Στην πρόταση δεν θα γίνεται ονομαστική αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα αλλά θα «φωτογραφίζονται» πολιτικές ευθύνες.

Διαβάστε επίσης:
ΝΔ: Ας κάνουν όσες Εξεταστικές θέλουν, δεν μας αγγίζουν

Ποτάμι: Εξεταστική – παρέλαση επωνύμων για εσωτερική κατανάλωση
Με χαρά περιμένει την Εξεταστική για τα Μνημόνια το ΠΑΣΟΚ