Εξεταστική επιτροπή για την περίοδο Βαρουφάκη ζητά η ΝΔ, με αφορμή το βιβλίο του οικονομολόγου Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, συμβούλου του πρώην ΥΠΟΙΚ, το οποίο αναφέρεται στο περιβόητο Plan B ή Plan X για την επιστροφή στη δραχμή. 

Ads

«Οι αποκαλύψεις του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ κάνουν πιο επιτακτική τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για αυτή τη σκοτεινή περίοδο» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. «Παίχτηκε το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων αυτή την περίοδο και αποτέλεσμα της η φτωχοποίηση των Ελλήνων» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ στον ΣΚΑΙ.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε πριν τρεις μήνες (30 Μαρτίου) αίτηση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο Τσίπρα – Βαρουφάκη, που στοίχισε πολλά δισ. στον ελληνικό λαό και κατήγγειλε απάθεια της κυβέρνησης και του προέδρου της Βουλής. 

«Δεν είχαμε καμία αντίδραση… Έχει τρέξει μεταγενέστερο αίτημα σύστασης επιτροπής για το πολιτικό χρήμα και τα ΜΜΕ, θα επιμείνουμε, κι ας μην συζητείται από κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής» τόνισε. 

Ads

«Το θέμα πρέπει να γίνει αντικείμενο μεγάλης σοβαρής και εκτεταμένης συζήτησης. Η σιωπή πρέπει να προσέλθει απολογούμενη, η σιωπή είναι συνενοχή και παραδοχή ενοχής» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. 

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, επέτειο του δημοψηφίσματος, ως «ημέρα πένθους» και πρόσθεσε: «Αυτό που συνέβη πριν ένα χρόνο ήταν η πιο ακραία εξαπάτηση ολόκληρου λαού».