Στο αριστερό του χέρι ακρωτηριάστηκε ένας 52χρονος υπάλληλος του δήμου Πατρέων, όταν εξερράγη στα χέρια του, το μεσημέρι της Τρίτης, πακέτο που μετέφερε από τα δικαστήρια της πόλης, στην Ξερόλακκα, τόπο απόθεσης απορριμμάτων. 

Ads

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, υπάλληλοι του δήμου καθαριότητας παρέλαβαν από το Πρωτοδικείο Πάτρας πακέτα με ποσότητα άχρηστων υλικών. Εργαζόμενος, αυτόπτης μάρτυρας, αναφέρει ότι ο υπάλληλος τράβηξε ένα από τα κουτιά που είχαν πάρει από τα Δικαστήρια το οποίο μέσα είχε μια κοντόκανη καραμπίνα, όπλα, κροτίδες, φυσίγγια κυνηγιού και αντιαεροπορικά βλήματα και τότε έγινε η έκρηξη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή γης Πάτρας «ο εργαζόμενος τραυματίστηκε από έκρηξη αγνώστου αντικειμένου το οποίο συμπεριλαμβάνονταν στη ποσότητα των άχρηστων υλικών του Πρωτοδικείου Πάτρας. Η παραλαβή των υλικών από την Υπηρεσία του Δήμου έγινε κατόπιν αιτήματος του Πρωτοδικείου το οποίο ζητούσε την αποκομιδή των άχρηστων υλικών από το χώρο των Δικαστηρίων». Επιπλέον ο Δήμος Πάτρας εκφράζει την οργή και την θλίψη του για το τραγικό συμβάν του σοβαρού τραυματισμού του εργαζόμενου. 

image

image

Ads

Ακρωτηριάστηκε ο εργαζόμενος

Ο εργαζόμενος που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου. Έχασε το αριστερό του χέρι. Ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε έσπευσε στο Νοσοκομείο και παραμένει εκεί για να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της υγείας του τραυματία εργάτη.

«Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος θα ζητήσει την απόδοση ευθυνών για τις αιτίες που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του εργαζόμενού μας», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

image

image

Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική 

Στην Ξερόλακκα μετέβησαν τόσο η Αντιτρομοκρατική και η Ασφάλεια Πατρών για έρευνα στα απορρίμματα που εξερράγησαν. Το πιθανότερο είναι το πακέτο που εξερράγη να περιείχε κατασχεμένες σφαίρες και όπλα. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα υπήρχε και κάποια εκρηκτική ύλη – πιθανόν δυναμίτιδα – η οποία προκάλεσε την έκρηξη. 

Όπως σημειώνει το patrastimes.gr, μέχρι σήμερα η διαδικασία της παραλαβής και καταστροφής κατασχεμένων υλικών από τα Δικαστήρια (όπλα, σφαίρες, φυσίγγια, δυναμίτες) γινόταν από την αρμόδια στρατιωτική υπηρεσία, ενώ άγνωστο παραμένει κατά πόσο αυτοί που έδωσαν την εντολή για μεταφορά των υλικών, γνώριζαν τι περιέχουν τα κουτιά και οι σακούλες.