Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με τρεις πυρήνες η οποία διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή της Αττικής.

Ads

Ειδικότερα, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν 11 μέλη της σπείρας. Πρόκειται για 9 Έλληνες και 2 Αλβανούς, ενώ αναζητούνται 3 επιπλέον μέλη της.

Σύμφωνα με την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, η σπείρα αποτελείτο από τρεις πυρήνες. Στον πρώτο πυρήνα, το αρχηγικό μέλος ήταν επιφορτισμένο με την μεταφορά -εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαΐνης – MDMA) από την Ολλανδία στην Ελλάδα. Υπαρχηγός ήταν ένας 33χρονος που είχε την ευθύνη για την αποθήκευση των ναρκωτικών, ενώ πέντε περιφερειακά μέλη τα διοχέτευαν σε δίκτυα πελατών.

Ο δεύτερος πυρήνας καθοδηγείτο από 46χρονο, έγκλειστο φυλακών, και είχε ως εκτελεστικό όργανο 40χρονο, ο οποίος διακινούσε τις ποσότητες των ναρκωτικών. Ο τρίτος πυρήνας ήταν υπεύθυνος για την προμήθεια αλλά και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Η οικία μάλιστα, 28χρονου μέλους του πυρήνα, είχε μετατραπεί σε εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης.

Ads

image

image

Συνδετικός κρίκος ήταν 35χρονος, ο οποίος παραλάμβανε τις ποσότητες των ναρκωτικών, τις αποθήκευε και τις επιμέριζε, προκειμένου να τις πωλήσει στους πελάτες του. Ο δράστης διακινούσε τα ναρκωτικά με την βοήθεια συνεργατών του, τόσο από την οικία του, όσο και από διάφορα νυχτερινά κέντρα. Επίσης, συνεργάτες του 35χρονου, χορηγούσαν ναρκωτικά σε άτομα που συμμετείχαν σε συναντήσεις «ψυχοθεραπείας» που διοργάνωναν οι δράστες.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε 18 οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 24 κιλών, ειδικά εξοπλισμένο εργαστήριο με 61 δενδρύλλια κάνναβης, 200 γραμμάρια κοκαΐνης, 250 γραμμάρια κάνναβης (σοκολάτα), 15 γραμμάρια παραισθησιογόνα μανιτάρια, μικροποσότητες ηρωίνης και MDMA, 12 ζυγαριές ακριβείας, 6.000 ευρώ, 9 Ι.Χ αυτοκίνητα, 3 μοτοσικλέτες και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.