Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε από το εξωτερικό και στη συνέχεια διακινούσε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Επίσης η ίδια οργάνωση χρηματοδοτούσε φυτείες φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Ads

Συνολικά συνελήφθησαν 12 άτομα, μεταξύ των οποίων και γιος γνωστού επιχειρηματία στο χώρο της οινοποιίας, ο οποίος κυκλοφορούσε είχε μια πολυτελή ζωή. Από τους συλληφθέντες οι δέκα είναι Έλληνες και οι δύο Αλβανοί.

Για τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις στις περιοχές της Τροιζηνίας, Μεσσηνίας και Ηγουμενίτσας, καθώς και σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Σαρωνίδα, Άλιμος, Παλαιό Φάληρο, Καλλιθέα, Αγία Βαρβάρα). Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας βρέθηκε φορτηγό, μέσα στο οποίο υπήρχαν ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, που είχαν παραληφθεί στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, με σκοπό την παράδοσή τους στα μέλη της οργάνωσης στην Ελλάδα. Επίσης, εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή της Τροιζηνίας και σε αγροτική περιοχή της Μεσσηνίας δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης με πλήρη εξοπλισμό για την καλλιέργειά τους.

Ads

Τα προσδοκώμενα κέρδη από την παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος ανέρχονται στα 4.700.000 ευρώ.