Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής η υπόθεση με τα 22 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, που είχε βρεθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο σε κλεμμένο όχημα, κρυμμένο σε υπόγειο γκαράζ στην Αθήνα.

Ads

Μετά από μεθοδικές έρευνες ταυτοποιήθηκαν τα άτομα που βρίσκονταν πίσω από την εισαγωγή και απόκρυψη των ναρκωτικών, οι οποίοι δρούσαν ως ομάδα με «βιτρίνα» επιχείρηση ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Πριν από πέντε μέρες συνελήφθησαν οι τρεις από τους εμπλεκόμενους, ενώ αναζητείται μια 27χρονη Ελληνίδα συνεργός τους.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο Ελληνικό και στο Παλαιό Φάληρο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ένας 43χρονος υπήκοος Ρωσίας, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 38χρονος Έλληνας.

Υπενθυμίζεται οτι τον περασμένο Σεπτέμβριο, αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας, εντόπισαν το κλεμμένο όχημα με τα ναρκωτικά στον υπόγειο χώρο στάθμευσης. Έπειτα από πολύμηνη έρευνα πιστοποιήθηκε η εμπλοκή των τεσσάρων κατηγορουμένων και εξακριβώθηκαν επακριβώς οι ρόλοι τους στην περαιτέρω διακίνηση της ακατέργαστης κάνναβης.

Ads

Στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν:

– 21 γραμμάρια κοκαΐνης

– 10.822 δολάρια ΗΠΑ

– 1.705 ευρώ

– 1.650 Ρώσικα Ρούβλια

– Μία ηλεκτρονική ζυγαριά

– Φυσίγγια

– Τέσσερα μαχαίρια στρατιωτικού τύπου

– Τρία αυτοκίνητα

– Ένα πλαστό διαβατήριο

Από την αστυνομική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι ο 43χρονος Ρώσος, με τη χρήση πλαστών εγγράφων, είχε ιδρύσει εταιρεία ενοικιάσεως οχημάτων, ενώ επιπλέον εξιχνιάσθηκε και μία περίπτωση κλοπής αυτοκινήτου.

Ακόμη επισημαίνεται ότι, οι δράστες κατά το παρελθόν είχαν συλληφθεί για όμοια αδικήματα ενώ για την 27χρονη εκκρεμεί επιπλέον και ένταλμα σύλληψης.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.