Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών κατάφερε να εξαρθρώσει η αστυνομία στη Βόρεια Ελλάδα, μετά από καταγγελίες ταξιδιωτών της Εγνατίας Οδού, ότι φορτηγό ένα φορτηγό κινούνταν επί αυτής έχοντας ως φορτίο… πρόσφυγες. Χαρακτηριστικό του μεγέθους των κερδών πίσω από το σύγχρονο δουλεμπόριο είναι ότι μόνο η συγκεκριμένη μεταφορά απέφερε στο κύκλωμα πίσω από αυτή περισσότερα από 200.000 ευρώ.

Ads

Επρόκειταο για 110 Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν μπει στην χώρα πριν από τρεις ημέρες από άγνωστο σημείο της μεθορίου χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα κι έχοντας δώσει 1.800 ευρώ ο καθένας για την μεταφορά τους στο εσωτερικό. Οι μετανάστες, οι οποίοι και περίμεναν το φορτηγό το οποίο τελικά εισήλθε και τους παρέλαβε χθες.

Ο 56χρονος Τούρκος οδηγός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης και της Προώθησης στο εσωτερικό της χώρας παράνομων μεταναστών εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής».

Η δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε και σε βάρος τριών συνεργών του οδηγού, έχει ήδη υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και η αστυνομία έκανε γνωστό ότι η έρευνα της προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης της οργάνωσης.

Ads