Τέλος στη δράση πολυμελούς σπείρας που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές σε Καλλιθέα, Δάφνη και Νέα Σμύρνη έβαλε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Καλλιθέας και  Νέας Σμύρνης.

Ads

Βραδινές ώρες της Παρασκευής, συνελήφθησαν σε Καλλιθέα και Κυψέλη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) και του Τ.Α. Καλλιθέας αντίστοιχα, οκτώ μέλη της, και συγκεκριμένα επτά Αλβανοί κι ένας Έλληνας, έξι εκ των οποίων ανήλικοι.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, οι δράστες συγκρότησαν συμμορία με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από σπίτια, καταστήματα κι αυτοκίνητα, από τα οποία αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών τους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φιάλες αλκοολούχων ποτών, ένα συρτάρι ταμειακής μηχανής, χρηματικά ποσά και διαρρηκτικά εργαλεία. Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Ads

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 30 κλοπές-διαρρήξεις και μία ληστεία, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή ανηλίκων.