Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και έχοντας υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα, νοσηλεύονται διασωληνομένοι και σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων οι δύο 16χρονοι, που εγκλωβίστηκαν μέσα στις φλόγες που τύλιξαν το σπίτι που έμεναν στην Παλαιόχωρα.

Ads

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, Αναισθησιολόγος Νίκη Μπαρδάτσου, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της κατάστασης των παιδιών, ενώ επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης κλινών σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων προκειμένου να μεταφερθούν οι δύο δεκαεξάχροινοι.

Τα παιδιά σώθηκαν χάρη στις προσπάθειες των γειτόνων, που φρόντισαν για τον απεγκλωβισμό τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του Τμήματος Πυροσβεστικής Καντάνου Πυραγού Γιώργου Νικολουδάκη στην ΕΡΤ Χανίων, τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, ενώ το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ads

Η φωτιά ξέσπασε χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ οι δύο έφηβοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καντάνου και στη συνέχεια στο Νοσοκομομείο Χανίων.

Οι γονείς των παιδιών ζουν και εργάζονται στα Χανιά. Έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισάμου.