Το ενδεχόμενο να βρεθούν ξανά στις προθήκες των ρωσικών αγορών τα ελληνικά ροδάκινα, οι φράουλες και τα πορτοκάλια συζητήθηκε την Παρασκευή στη συνάντηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Γεωργίας Αλεξέι Αλεξένκο.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αλεξένκο δεσμεύτηκε να στείλει επιστολή στον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στην οποία θα γνωμοδοτεί υπέρ της εξαίρεσης των τριών αυτών ελληνικών προϊόντων από το εμπάργκο, που η Ρωσία έχει επιβάλει από τον Αύγουστο του 2014 στα οπωροκηπευτικά από χώρες της Ε.Ε., ως αντίποινα στις κοινοτικές κυρώσεις σε βάρος της χώρας.

«Δεν μπορώ βέβαια να προδικάσω την απόφαση του ρώσου πρωθυπουργού, αλλά θα κάνω θετική εισήγηση για το θέμα, καθώς θεωρώ το αίτημα ρεαλιστικό» είπε ο κ. Αλεξένκο και πρόσθεσε: «Οι κυρώσεις δεν είναι κάτι μόνιμο».

Ο κ. Σγουρίδης, από την πλευρά του, δήλωσε αισιόδοξος ότι το αίτημα για την εξαίρεση των συγκεκριμένων προϊόντων θα γίνει δεκτό. «Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα για τα δύο-τρία αυτά προϊόντα, που βρίσκονται εντός εμπάργκο, να απελευθερωθούν» επισήμανε.

Ads