Νέες εξελίξεις έχουν προκύψει στην υπόθεση εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν από το Παγκράτι. 

Ads

Ο πατέρας της που ανακρίνεται από τη Δευτέρα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών κρατείται από το απόγευμα της Τρίτης για κατοχή πλαστών εγγράφων και μαζί του εξετάζονται οι ομοεθνείς συγκάτοικοι και φίλοι του.

Οι Αρχές πιστεύουν πως έχει φροντίσει να φύγει στο εξωτερικό η κόρη του ενώ εξετάζουν και την πιθανότητα τυχόν παράνομης υιοθεσίας.

Εξαιτίας των στοιχείων που έχουν προκύψει υπάρχει στενή συνεργασία για την υπόθεση με τις γαλλικές Αρχές, την Europol και την Interpol.

Ads

Ο πατέρας της Βαλεντίν και η Αγγελική Νικολούλη μίλησαν για όλα μέσα στο δωμάτιο του 7χρονου παιδιού και έμειναν στις λεπτομέρειες εκείνες που κάνουν τη διαφορά στην έρευνα.

Ο πατέρας της Βαλεντίν απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της δημοσιογράφου, έκανε μια αποκάλυψη που προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων, τόσο στο στούντιο της εκπομπής, όσο και στους τηλεθεατές.

Τι έχει υποστηρίξει ο πατέρας της

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, ο πατέρας της Βαλεντίν ισχυρίστηκε πως τον πλησίασαν δυο φορές από Μ.Κ.Ο. και του ζήτησαν να δώσει το παιδί του για υιοθεσία, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Αυτό συνέβη, σύμφωνα με τον ίδιο, όταν έφτασαν στη Μυτιλήνη μετά τη φυγή τους από το Κογκό. 

Δήλωσε επίσης πως πιστεύει ότι η Βαλεντίν ζει και θα βρεθεί. Επιμένει στην αρχική του καταγγελία, ότι η κόρη του χάθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου στο δρόμο για το σούπερ μάρκετ στο Παγκράτι.

Ο Αμπελκά απάντησε και για τα σενάρια που θέλουν τον ίδιο να έχει στείλει την κόρη του στο εξωτερικό, αλλά και για τις συναντήσεις με κάποια άτομα στο αεροδρόμιο πριν χαθεί το παιδί του.

«Εγώ στην Ελλάδα δεν έχω προβλήματα με τον οποιονδήποτε, δε χρωστάω χρήματα για να πει κάποιος πως έχω διαφορές μαζί του, για να με εκβιάσει», τόνισε. «Αν είχε συμβεί κάτι πολύ κακό θα το διαισθανόμουν για την κόρη μου, για το αίμα μου. Έχω την πεποίθηση ότι θα τη βρούμε», κατέληξε.