Οκτώ ολόκληρα χρόνια οι συγγενείς του τον έψαχναν παντού, χωρίς αποτέλεσμα.

Ads

Η τραγωδία είναι διπλή για τους γονείς και τα αδέλφια του 24χρονου Αλέξανδρου Καρασαβίδη από το Μενίδι.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ο αδελφός του πήγε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής  και στις φωτογραφίες  των νεκρών που του υπέδειξαν οι αστυνομικοί, αναγνώρισε  τον αγνοούμενο Αλέξανδρο. Στη συνέχεια πληροφορήθηκε τον χώρο ταφής του ως αγνώστων στοιχείων και ότι υπάρχει δείγμα DNA για ταυτοποίηση.

Την είδηση του θανάτου του διαδέχτηκε η πραγματικότητα, ότι δεν έχει μείνει  τίποτα από τον άτυχο νέο,  αφού τα οστά του κατέληξαν με την εκταφή τους, στο χωνευτήριο.

Ads

Η μητέρα του Αλέξανδρου Βιολέτα Καρασαβίδη, πληροφορήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας την τραγική εξέλιξη στο θρίλερ που την βασάνιζε οκτώ ολόκληρα χρόνια.

«Αυτό που ζούμε σήμερα να μην το βιώσει άλλη οικογένεια…» ανέφερε στην εκπομπή ‘Φως στο Τούνελ’ της Αγγελικής Νικολούλη συγγενής του άτυχου νέου.

«Ο Αλέξανδρος βρέθηκε νεκρός από την πρώτη μέρα που εξαφανίστηκε στην περιοχή που μένουμε στο Μενίδι και κανείς δεν μας ενημέρωσε. Λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε, είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και τ’ αποτυπώματα του υπήρχαν στον φάκελο του.  Κανείς όμως αστυνομικός δεν μπήκε στον κόπο να κάνει σωστά τη δουλειά του. Να τα ταυτοποιήσει με αυτά του νεκρού. Αν είχε γίνει αυτό, θα γνωρίζαμε πριν από οκτώ χρόνια την αλήθεια και θα μπορούσαμε σαν οικογένεια να τον θάψουμε όπως του άξιζε. Για μας το «χτύπημα»  είναι διπλό, αφού δεν βρήκαμε ούτε ένα κοκαλάκι του».

Το μακάβριο μπέρδεμα

Ο Αλέξανδρος Καρασαβίδης 24 χρόνων, που αντιμετώπιζε πρόβλημα με εξαρτησιογόνες ουσίες, εξαφανίστηκε από το σπίτι του στο Μενίδι και βρέθηκε νεκρός σε πάρκο της περιοχής στις 30 Μαΐου του 2009. Η οικογένεια του πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει, δήλωσε την εξαφάνιση του τρεις μήνες μετά.

Ο αξιωματικός υπηρεσίας του Α.Τ. Μενιδίου, δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει τις φωτογραφίες νεκρών που είχαν βρεθεί στην περιοχή του το τελευταίο διάστημα.

Ο Αλέξανδρος κατέληξε στα αζήτητα και τάφηκε στο νεκροταφείο της Νίκαιας. Τρία χρόνια μετά έγινε η εκταφή του και τα οστά του διατηρήθηκαν σε οστεοφυλάκιο για δύο μήνες. Επειδή κανείς δεν τον αναζήτησε, κατέληξαν στο χωνευτήριο.

Όλο αυτό το διάστημα η μητέρα του αλλά και μια φίλη του, τον έψαχναν με τη φωτογραφία του σε όλους τους χώρους ακόμη και στα νεκροτομεία.