Έκρηξη σημειώθηκε στις 5:20 τα ξημερώματα της Τρίτης σε πρατήριο βενζίνης στην Ανάβυσσο.

Ads

Το βενζινάδικο που βρίσκεται στη λεωφόρο Καραμανλή ήταν κλειστό την ώρα της έκρηξης, όμως οι ιδιοκτήτες του που μένουν ακριβώς από πάνω, άκουσαν την έκρηξη και βγήκαν έξω και προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά. 

Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα, που κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Ο Μιχάλης Κιούσης, ιδιοκτήτης του πρατηρίου και πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, είπε ως «από θαύμα δεν θρηνούμε θύματα», καθώς η έκρηξη σημειώθηκε λίγο προτού ανοίξει το πρατήριο.

Με το πρώτο φως της ημέρας έγινε διακριτή και η εικόνα της καταστροφής, η οποία σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του καταστήματος. Όπως δήλωσε στο παρελθόν είχε δεχτεί ορισμένες απειλές. 

Ads

Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Διαπιστώθηκε ότι η ισχυρή έκρηξη προήλθε από μασούρι δυναμίτιδας. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το ωστικό κύμα κατέστρεψε ολοσχερώς την τζαμαρία του καταστήματος, στο οποίο έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές. Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο πρατήριο.

Την «βομβιστική ενέργεια» που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ανάβυσσο καταδικάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), ζητώντας «την άμεση διαλεύκανσή της». Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «η έκρηξη… από όπου και αν προέρχεται, είναι εγκληματική γιατί στόχευε σε ανθρώπινα θύματα».