Έξι άτομα έχουν τραυματιστεί, πέντε από τα οποία βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, από πυρκαγιά που ξέσπασε, μετά από έκρηξη, σε δεξαμενή των διυλιστηρίων Ασπρoπύργου των ΕΛΠΕ το πρωί της Παρασκευής. Η πυρκαγιά έχει πλέον σβήσει ενώ οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

Ads

Οι τρεις τραυματίες έχουν μεταφερθεί με εγκαύματα στο Θριάσιο και άλλοι τρεις στο Αττικό Νοσοκομείο. Ένας εκ των τραυματιών βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στο Θριάσιο και ένας ακόμη έχει διασωληνωθεί. Κατά πληροφορίες, για τη μεταφορά των τραυματιών δεν επιλήφθηκε το ΕΚΑΒ, καθώς τα ΕΛΠΕ διαθέτουν ιδιόκτητα μέσα. 

Το περιστατικό

Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 08.00 το πρωί, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν σε δεξαμενή, πραγματοποιήθηκε έκρηξη. Μετά την έκρηξη εκδηλώθηκε πυρκαγιά. 


Η ώρα της έκρηξης

image

Ads

Η Πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε γύρω στις 08.20 και παρότι έσπευσε επί τόπου με επτά οχήματα, δεν κλίθηκε από τους υπευθύνους των διυλιστηρίων να επέμβει, καθώς το συμβάν αντιμετωπιζόταν από την πυρασφάλεια των εγκαταστάσεων. Τρία οχήματα της πυροσβεστικής μπήκαν κατόπιν στο χώρο για ψύξουν τη δεξαμενή.

Εργαζόμενοι στα διυλιστήρια καταγγέλλουν ότι ο συναγερμός πυρκαγιάς για να απομακρυνθούν έγκαιρα οι εργαζόμενοι δεν χτύπησε και δεν είχαν τρόπο διαφυγής. 


Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

image

image

image

Η θέση των ΕΛΠΕ

«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες» αναφέρει η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ για το συμβάν. 


Ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων των ΕΛΠΕ

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων των ΕΛΠΕ, Άγγελος Στράνης, σημείωσε ότι το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις δυνάμεις της εταιρίας ενώ υποστήριξε ότι θα ερευνηθούν οι καταγγελίες των εργαζομένων. 

image

image