Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3:25 τα ξημερώματα στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών στην οδό Λουκάρεως.

Ads

Λίγο νωρίτερα, άγνωστος τηλεφώνησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα» και προειδοποίησε για την έκρηξη, δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτών.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία, ενώ περιπολικό ειδοποίησε τους περίοικους να μην κατέβουν στον δρόμο. Η ισχυρή έκρηξη προξένησε εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο του Εφετείου, ενώ έσπασαν τζάμια και σε απέναντι κτίρια, σπίτια και καταστήματα. 

Σύμφωνα με μαρτυρία φύλακα του Εφετείου, ο οποίος μετά το τηλεφώνημα απομακρύνθηκε από την αστυνομία, τη βόμβα άφησαν δύο άγνωστοι μέσα σε μια τσάντα στα σκαλιά της εισόδου του Εφετείου και διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Ads

Πυροβόλησαν προς τον φρουρό

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος μεταβαίνει στο Εφετείο, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ επισήμανε ότι οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον του φρουρού

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης πυροβόλησαν τον φύλακα του κτιρίου, προκειμένου να τον αποθαρρύνουν να τους καταδιώξει. 

Όπως έγινε γνωστό, από αστυνομικές πηγές, ο φύλακας του Εφετείου κατέθεσε ότι, ενώ βρισκόταν μέσα στο κτίριο, είδε δύο άτομα να ανεβαίνουν τα σκαλιά και να αφήνουν στην είσοδο ένα σακίδιο. Ο αστυνομικός τούς φώναξε, αλλά αυτοί έτρεξαν σε ένα αυτοκίνητο που περίμενε στην οδό Λουκάρεως, τύπου μικρού βαν, όπου τους περίμενε ένας συνεργός τους και με το οποίο διέφυγαν.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πυροβόλησε μια φορά εναντίον του σκοπού, ο οποίος αναγκάστηκε να σταματήσει. Στο σημείο της επίθεσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει βρεθεί ένας κάλυκας φυσιγγίου, ο οποίος παραλήφθηκε από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

image

Βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο στα Εξάρχεια 

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια, κοντά στο Μουσείο και το αυτοκίνητο με το οποίο πιθανότατα διέφυγαν. Πρόκειται για όχημα τύπου βαν, μάρκας FIAT. 

Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Ο άγνωστος που προειδοποίησε με τηλεφώνημα για την έκρηξη, δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε: «Δεν είναι φάρσα, δώστε προσοχή. Στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, θα εκραγεί βόμβα» και ζήτησε επίμονα να εκκενωθούν και τα δύο κτίρια.

Στο σημείο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), που συλλέγουν τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού προκειμένου να μεταφερθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
• Παππάς για έκρηξη στο Εφετείο: Η δημοκρατία μας δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους δικαστές
• Κοντονής για έκρηξη στο Εφετείο: Αποτρόπαιη και καταδικαστέα εγκληματική πράξη
• Αναστέλλονται για σήμερα όλες οι λειτουργίες του Εφετείου Αθηνών

image

image

image

image

Η λεωφόρος Αλεξάνδρας δόθηκε στην κυκλοφορία, η οδός Λουκάρεως παραμένει κλειστή.