Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο βιβλιοπωλείο του ‘Αδωνι Γεωργιάδη, αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην Κηφισιά.

Ads

Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 2.20 σε γνωστή ιστοσελίδα και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο βιβλιοπωλείο του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, στην Λεωφόρο Κηφισίας 263, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν φάρσα.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την Αστυνομία, και διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Η έκρηξη πράγματι σημειώθηκε, και λίγη ώρα αργότερα έγινε έρευνα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, κατά την οποία βρέθηκαν τρία γκαζάκια διαρρηγμένα, που είχαν εκραγεί, και πέντε διογκωμένα, τα οποία δεν είχαν εκραγεί.

Ads

Από την έκρηξη προκλήθηκε μόνο μαύρισμα στα ρολά του καταστήματος. Τα υπολείμματα του μηχανισμού απομακρύνθηκαν από το ΤΕΕΜ και μεταφέρθηκαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ δόθηκε στην κυκλοφορία και η Λεωφόρος Κηφισιάς.

Με ανάρτηση στο twitter σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει πως τα γκαζάκια βλάπτουν τη δημοκρατία και όχι την άκρα δεξιά, σημειώνοντας πως τις ιδέες τις αντιμετωπίζεις με άλλες ιδέες.

«Τις ιδέες τις αντιμετωπίζεις με άλλες ιδέες. Τα “γκαζάκια” στο βιβλιοπωλείο του Άδωνι Γεωργιάδη βλάπτουν τη δημοκρατία, όχι την άκρα δεξιά».