Συµβόλαιο θανάτου που υπεγράφη στην Αυστραλία «βλέπουν» οι αστυνοµικοί της Ασφάλειας πίσω από την παγίδα θανάτου που στήθηκε στη Γλυφάδα µε στόχο 56χρονο Λιβανέζο που χαρακτηρίζεται «εξόριστος», πρώην αρχηγός της διαβόητης συµµορίας µοτοσικλετιστών «Comancheros», ο οποίος τελικά τραυματίστηκε στα χέρια και τα πόδια από την έκρηξη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ads

Οι εκτελεστές µε επαγγελµατικό τρόπο παγίδευσαν τη µίζα του πολυτελούς αυτοκινήτου του 56χρονου, µάρκας Mercedes, µε αποτέλεσµα, όταν ο Λιβανέζος επιχείρησε το πρωί να βάλει µπρος το όχηµα, να σηµειωθεί ισχυρή έκρηξη που τον τραυµάτισε σοβαρά. Σε κοντινή απόσταση βρισκόταν θηριώδης άντρας, ίσως ο συνοδός ασφαλείας του, ο οποίος έτρεξε, έσπασε το τζάµι του συνοδηγού, άνοιξε την πόρτα από µέσα, τον πήρε αγκαλιά και τον αποµάκρυνε από το φλεγόµενο όχηµα.

Οι αστυνοµικοί του Τµήµατος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισµών εντόπισαν ίχνη εκρηκτικής ύλης TNT στο αυτοκίνητο, στοιχείο που παραπέµπει σε επαγγελµατίες βοµβιστές, ενδεχοµένως και «ενοικιαζόµενους» από το εξωτερικό. Στο όχηµα βρέθηκε το δίπλωµα οδήγησης του θύµατος, εκδοθέν στα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίες ήταν αυστραλιανές. Ο 56χρονος χαρακτηριζόταν σε δηµοσιεύµατα αυστραλιανών µέσων ενηµέρωσης «εξόριστος». Και αυτό διότι το 2013 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Αυστραλία για το Ντουµπάι µαζί µε τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του, λόγω του ότι κινδύνευε η ζωή του από άτοµα, µε τα οποία είχε αντιπαλότητα.

Ο Λιβανέζος συνδεόταν µε «βαριές» υποθέσεις ναρκωτικών και έκανε για χρόνια κουµάντο στη διαβόητη συµµορία µοτοσικλετιστών «Comancheros», ενώ σύµφωνα µε πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, ο 56χρονος ήρθε µε την οικογένειά του στην Αθήνα πριν από δύο χρόνια και εγκαταστάθηκε σε πολυτελές σπίτι στα νότια προάστια.

Ads

«Ο στόχος έχει πολλούς εχθρούς στην Αυστραλία. Πολλοί θα ήθελαν να τον βγάλουν από τη µέση για… χρέη του παρελθόντος. Ο εντολέας της επίθεσης το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται στην Αυστραλία. Για να ξετυλιχτεί, το κουβάρι της υπόθεσης, πρέπει πρώτα να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί» εξηγεί αστυνοµική πηγή. Παράλληλα, θα εξεταστεί το κατά πόσο η ενέργεια µπορεί να συνδέεται µε οποιονδήποτε τρόπο µε την άγρια δολοφονία (συµβόλαιο θανάτου) του επιχειρηµατία Γιάννη Μακρή, τον περασµένο Οκτώβριο στο Πανόραµα Βούλας.

Το πρώτο σενάριο που εξετάζει η αστυνομία, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», είναι η απόπειρα εκτέλεσης του 56χρονου να έχει σχέση με τον λεγόμενο «πόλεμο της Αυστραλίας», που φαίνεται ότι έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα, μετά την εκτέλεση του Γιάννη Μακρή, τον περασμένο Οκτώβριο, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας.

Το δεύτερο σενάριο είναι η απόπειρα εκτέλεσης του 56χρονου να αποτελεί αντίποινα στη δολοφονία του επιχειρηματία, καθώς τότε θεωρούταν εντολοδόχος του συμβολαίου θανάτου ο Λιβανέζος Ιμπραχίμ, με τον οποίο ο Γιάννης Μακρής είχε… παρελθόν την περίοδο που διέμενε στην Αυστραλία.