Σε επιβεβαίωση των θέσεων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις προς την ΕΚΤ, τότε θα βρεθεί ενώπιον της χρεοκοπίας προχώρησε ο εκπρόσωπός του.

Ads

«Ο Σόιμπλε εννοεί αυτά που λέει. Δεν απειλεί. Περιγράφει μια κατάσταση. Το εννοεί» υποστήριξε ο Μάρτιν Γιέγκερ. Πρόσθεσε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε τόσες πολλές δηλώσεις το Σαββατοκύριακο που το Βερολίνο έχασε το λογαριασμό. Ακόμη σημείωσε ότι ο Έλληνας υπ. Οικονομικών πρέπει να ερωτηθεί αν είναι έτοιμος να δεχτεί την χρεοκοπία της χώρας του.

Ο Μάρτιν Γιέγκερ πρόσθεσε ότι ο κ. Βαρουφάκης έκανε τόσες πολλές δηλώσεις το Σαββατοκύριακο που στο Βερολίνο έχουν χάσει τον λογαριασμό και θα πρέπει και εκείνος να ερωτηθεί εάν και η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια χρεοκοπία.

Υποστήριξε τέλος ότι η Γερμανία δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να είναι αυστηρή με την Ελλάδα καθώς «χάθηκε η εμπιστοσύνη». «Πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες και η Ελλάδα να μάθει να τηρεί τους διεθνείς κανόνες που έχει υπογράψει» κατέληξε. 

Ads