Την άποψη ότι «έπρεπε να συλληφθεί ο περιπτεράς» εξέφρασε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Τετάρτης ο εκπρόσωπος των αστυνομικών, Στ. Μπαλάσκας. Οι δηλώσεις έρχονται μετά το βίντεο που δημοσιεύτηκε χθες και έδειχνε αστυνομικούς να προπηλακίζουν εργαζόμενο περίπτερου που φώναζε: «ρε, είστε καλά, θα κλέψετε τα νερά;»

Ads

 
«Κατάκοποι οι συνάδελφοι, έδωσαν το 20ευρω για τα νερά και τότε άρχισαν τα λάθη» υποστήριξε, μιλώντας στον Ant1 ο αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Στ. Μπαλάσκας, υποστηρίζοντας ότι το λάθος του περιπτερά είναι ότι δεν ήθελε να πουλήσει τα νερά και τον αστυνομικών ότι δεν τον συνέλαβαν.


 
Στην ίδια εκπομπή ήταν προσκεκλημένος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Σχολιάζοντας το επιχείρημα των αστυνομικών ότι εκείνοι έδωσαν χρήματα, αλλά ο περιπτεράς δεν ήθελε να τους δώσει τα νερά, είπε: «Ο περιπτεράς πήγε να πουλήσει τσαμπουκά».
 
Η υπόθεση, για την οποία έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα και προανάκριση από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, είδε το φως της δημοσιότητας, μέσω ερασιτεχνικού βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο: